Arabische School

Arabische School

Heb je je ooit afgevraagd hoe niet-Arabisch sprekende kinderen zich onderdompelen in de diepe en verrijkende zee van de Arabische taal? Speciaal ontworpen scholen voor deze doelgroep spelen een cruciale rol. Het leren van Arabisch, met zijn rijke geschiedenis en cultureel belang, kan veel deuren openen voor jonge lerenden.

Gericht op kinderen tussen 5 en 18 jaar, hebben deze scholen een belangrijke taak. Kun je je de uitdaging voorstellen? Een nieuw alfabet, nieuwe geluiden en een nieuwe grammatica introduceren bij jonge, nieuwsgierige geesten wiens primaire communicatiemiddel volledig anders is!

Informatie over het programma

“Waarom alleen in het weekend?”, vraag je je misschien af. Weekenden bieden ononderbroken focus op deze taalreis. Met lessen van 9 uur tot 12:45 en vervolgens van 13:30 tot 17:15, is het duidelijk dat dit geen luchtig avontuur is. Het is een meeslepende ervaring.

Klasstructuur

Opsplitsing in vier groepen garandeert individuele aandacht en gepersonaliseerde leerervaringen. Elke groep, ongeacht hun niveau, volgt een les van 3h45 per onderwerp. Denk aan het als een marathon van taaloefeningen en culturele inzichten.

Programmaoverzicht

Beginnend met de basisalfabetten voor de jongsten, onthult het programma langzaam de complexe structuren van grammatica en Arabisch vocabulaire voor oudere studenten. Het is alsof je een huis bouwt: eerst de fundering, dan de muren, en ten slotte het dak.

Culturele integratie

Verder dan woorden en grammatica, is er een diepere duik in de uitgestrekte Arabische cultuur. Wat dacht je van een les vermengd met verhalen uit Duizend-en-een-nacht of een sessie over traditionele Arabische kookkunst?

Lesmethoden

Heb je ooit een kind gezien dat volledig opgaat in een animatiefilm? Moderne onderwijstechnieken integreren multimedia om het leren net zo boeiend te maken als het kijken naar hun favoriete show, maar dan met veel meer onderwijs.

Buitenschoolse activiteiten

Van Arabische poëzieclubs tot deelname aan culturele festivals, het leren stopt niet in de klas. Kinderen krijgen de kans om Arabisch te leven en te ademen, wat hun taalvaardigheid verbetert.

Voordelen voor kinderen

Naast het duidelijke taalvoordeel, hebben studies verbeterde cognitieve vaardigheden getoond bij tweetalige kinderen. En wie weet? Misschien wacht er in de toekomst een carrière in de internationale betrekkingen of als wereldwijde ondernemer.

Betrokkenheid van ouders

Herinner je je nog toen je leerde fietsen en er altijd iemand was om je aan te moedigen? Net zo is de betrokkenheid van ouders cruciaal. Het bevorderen van een tweetalige omgeving thuis kan de wind onder de vleugels van deze jonge Arabische lerenden zijn.

Feedback en continue verbetering

Periodieke evaluaties gaan niet alleen over cijfers. Ze zijn spiegels die reflecteren hoe het programma kan worden verfijnd voor betere studentenbetrokkenheid en begrip.

Arabische lessen voor kinderen vanaf 4 jaar

Ochtend Middag
Zaterdag
Van 9u00 tot 12u45
Van 13u30 tot 17u15
Zondag
Van 9u00 tot 12u45
Van 13u30 tot 17u15

Al-Ansar

375, Bergensesteenweg. Sint-Pieters-Leeuw, 1600

+32 (0)2 331 50 82
info@al-ansar.be

Al Ansar – Copyright 2023, All Rights Reserved